Sortiment
Naši zamestnanci vyrábajú denne podľa tradičných receptúr chlieb, sladké, bežné, ako aj trvanlivé pečivo v podobe cca. 110 druhov výrobkov. Všetky tieto výrobky pripravujeme len z tých najlepších surovín a ingrediencií, ktoré sú spolu s profesionálnym prístupom našich pracovníkov a dodržiavaním technologickej disciplíny predpokladom pre vysokú kvalitu a nezabudnuteľnú chuť nášho pečiva.
Ako prví na Slovensku sme začali používať prírodný francúzsky pšeničný kvas Tradilevain (napr. na výrobu rustikálnej bagety a ciabatty), ako aj technológiu prerušovaného kysnutia. Prírodný kvas (skvasená múka, voda a prírodné enzýmy), ktorého príprava trvá aj 36 hodín, ako aj rôzne druhy zápary obilovín (zaparená múka alebo zrno) dodávajú chlebu a pečivu prírodnú chuť, arómu a šťavnatosť, pričom predlžujú jeho trvanlivosť. Tieto výrobky sa okrem toho vyznačujú aj ľahkou stráviteľnosťou, vysokým obsahom vlákniny, prírodných minerálov a vitamínov.
Za posledné roky sa konzumné správanie slovenských zákazníkov zmenilo v prospech kvality potravín od domácich výrobcov. Veľmi nás teší rastúci záujem o výrobky zdravej výživy, ktorými sú práve chlieb a pečivo vyrobené na základe skvasovanej múky a zápary. Našim zákazníkom okrem toho ponúkame aj ďalšie špeciálne výrobky, ako napr. celozrnné dalamánky, chrumkavý ražný chlieb (65%-ný podiel raže), alebo šrotový chlieb na báze šrotovej zápary a ražného kvasu, ktorý je originálnou receptúrou Kočkovskej pekárne.