Vývoj a výskum
Pekáreň KOPEK Plus si svoju stabilnú pozíciu na trhu vybudovala vďaka vysokej kvalite výrobkov a širokému, častokrát unikátnemu sortimentu. Kľúčom k dosiahnutiu tejto pozície bolo okrem iného zavádzanie a dodržiavanie optimálnych technologických postupov, ako sú ražné a pšeničné kvasy, fermentované zápary, technológie prerušovaného kysnutia atď. Výsledkom sú kvalitné výrobky s nulovým, alebo minimálnym množstvom aditív a vysokou nutričnou hodnotou.
Od roku 2001 sa spoločnosť KOPEK plus priebežne zaoberá implementáciou inovačných technológií a vývojom úplne nových, pre slovenský trh jedinečných výrobkov:
- Od roku 2001 využíva ako jedna z prvých technológiu fermentovaných zápar Isernhäger s vlastnými vyvinutými receptúrami. Zápary v receptúrach chleba a pečiva zvýrazňujú ich cereálnu arómu a chuť, zvyšujú podieľ vlákniny a ich trvanlivosť
- Od roku 2010 spoločnosť zaviedla ako jedna z prvých na Slovensku technológiu prerušovaného kysnutia. Touto technológiou sa výrazne ovplyvňuje čerstvosť a trvanlivosť pečiva, zvýrazňuje sa jeho aróma a chuť.
- Od roku 2012 ako prvá na Slovensku zaviedla technológiu pšeničných kvasov Tradi Levain, ktoré výrazne zlepšili kvalitu pšeničného pečiva.
Produkty vyvinuté pekárňou KOPEK plus boli niekoľkokrát ocenené na potravinárskych výstavách ( Danubius Gastro) a podujatiach pekárskeho zväzu a cechu SR:
- V rokoch 2013, 2014, 2017, 2018 a 2019 – vynikajúci chlieb SR
- V roku 2014 najlepší pagáč SR
- V roku 2019 najlepší nový výrobok SR
Vývojové ciele spoločnosti Kopek plus na obdobie 2019 – 2021:
1.1. Zníženie kalorickej hodnoty v pekárenských produktoch cestou znížovania podieľu izolovanej sacharózy (bieleho cukru) a iných oligo- a polysacharidov, a ich nahradenie v receptúrach alternatívnnymi druhmi cukru, ktoré pomimo sacharidov obsahujú prírodné minerály, pektíny a betainy nevyhnutné na reguláciu trávenia a znižovanie glykemického zaťaženia organizmu po ich požití.
1.2. Vývoj nových receptúr so zníženým obsahom kalórií, zvýšeným obsahom vlákniny a prírodných, pre zdravú výživu nevyhnutných minerálov na báze osvedčených kvasov a fermentovaných zápar a inovovaných surovín.